Лимасол, снимка Светослав Красимиров

Никозия. Субсидия от 33 млн. евро предоставя правителството на Кипър за повишаване на качеството на туристически услуги и подобряване на туристическата инфраструктура в страната. Четири нови програми се финансират с европейски средства чрез Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщи БНР.

Новите планове за безвъзмездна помощ, които предстои да бъдат обявени от правителството, са насочени основно към хотелиерството в селски, планински и отдалечени райони. Целта е да се повиши неговата конкурентоспособност чрез обогатяване на туристическия продукт, както и да се подкрепи възраждането на тези местности, обясни заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос. Със субсидията ще бъде подобрено качеството на туристическите услуги, включително чрез дигитализацията им, и ще се модернизира съществуващата инфраструктура.

Десет млн. евро безвъзмездно финансиране ще бъдат предоставени за насърчаване на развитието на здравен и уелнес туризъм.

Прилагането на 12 специални сертификационни марки за качество е сред приоритетите на Министерството на туризма, посочи още Саввас Пердиос. Те потвърждават пред гостите от страната и чужбина, че притежаващите ги компании и общини са изпълнили специфични и общоприети критерии за качество на туристически услуги. Такива сертификати се издават по осъществяваните от министерството програми като „Кипърска закуска“, „Вкуси Кипър“, „Цветните села на Кипър“ и други.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA