Сноубордисти, скиори и много студенти откриха сезона в Пампорово Снимка: Радостина Чернокова, БНР

Пампорово. Над 8 000 са туристите в курорта Пампорово за откриването на новия зимен ски сезон, като над 3 000 са празнуващите студенти. Стартът беше даден с диджей-парти, безплатен лифт и паркинг, съобщи БНР.

Интересът е огромен от балканския пазар. За откриването са пристигнали македонци, турци, гърци, много туроператори и журналисти. Курортът откри сезона с 5 готови писти. До 21-ви декември лифтовете ще возят на промоционални цени от 37 лева на ден, а след това цената на дневната карта става 58 лева – с 3 лева по-скъпа от миналата година. До 22-ри декември се планира 80 процента от ски-зоната в курорта да бъде отворена за туристите.

Една от новостите от курорта за този сезон е наскоро откритият Туристически център-Пампорово, който посреща туристите още на входа на курорта и им помага с пълна информация за случващото се в района. Най-големият акцент в календара за този зимен сезон ще бъде домакинството на Конгреса на „ИнтерСки“ в средата на месец март, когато в Пампорово ще гостуват и ще обменят опит над 1000 от най-добрите ски и сноуборд инструктори от цял свят.

Междувременно в курорта тече второто издание на събитието „Осми декември – Фестивалът“, където в специално изградена парти шатра хиляди студенти от страната празнуват и гледат на живо над 15 от най-актуалните имена на родната музикална сцена.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA