Slide
Slide
Жълт код за горещо време е обявен за неделя за по-голямата част от страната. Изключение ще правят Кърджали, Смолян, както и още 5 области в Североизточна България – Варна, Добрич, Шумен, Търговище и Разград. В останалата част от страната се очаква температурите да надвишат 35 градуса, съобщават от НИМХ.

През нощта ще бъде ясно и тихо. Утре ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Над планините ще се развива купеста облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 32° и 37°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, съобщава БНР. Максимална температура на въздуха между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще се развива купеста облачност. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще е слаб, по високите и открити части – умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра – около 19°.

Сподели публикацията