Москва, снимки Руслан Йорданов
Slide
Slide

Москва. Чужденците, които желаят да посетят Русия, вече не е необходимо да се редят пред гишетата на консулските й служби. От началото на тази година туристите могат да оформят руска електронна виза, като облекчението ще важи за граждани на над 50 държави, включително и за българите. В момента малко чужденци се възползват от услугата, но след като ограниченията бъдат премахнати, ще има милиони, уверени са в това руските туристически компании.

За да се получи виза от чужденец, няма да е необходима покана от приемащата страна, резервация за хотел или други документи, потвърждаващи целта на пътуването. Консулската такса ще бъде $ 40; за деца под 6-годишна възраст визата се издава безплатно.

Чудесна новина за хотелиерите по Черноморието, пада карантината за румънците при завръщането си от България

снимка Руслан Йорданов, bgtourism.bg

Може да се кандидатства за виза на уебсайта на Външното министерство на Русия или като се изтегли заявлението. За да получите е-виза, трябва да качите своя снимка, да сканирате  паспорта си, да посочите държавата на пребиваване, както и руския регион, през който планирате да влезете, лична поща и номер на мобилен телефон, за да свържете известието за резултатите от обработката на заявлението.

Въпреки факта, че визата е електронна, Министерството на външните работи препоръчва туристите да отпечатат уведомлението за одобрение на виза или да направят снимка на копието в телефона си, за да могат да го представят  визуално при преминавате през паспортния контрол на границата.

Електронната онлайн виза вече е достъпна за туристи от следните държави: Австрия, Андора, Бахрейн, Белгия, България, Ватикана, Унгария, Германия, Гърция, Дания, Индия, Индонезия, Иран, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Кипър, Китай (включително Тайван ), КНДР, Кувейт, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малайзия, Малта, Мексико, Монако, Холандия. Норвегия, Оман, Полша, Португалия, Румъния, Сан Марино, Саудитска Арабия, Северна Македония, Сърбия, Сингапур, Словакия, Словения, Турция, Филипини, Финландия, Франция, Хърватия, Чехия, Швейцария, Швеция, Естония и Япония.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията