ГКПП Кардам, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Букурещ. България вече не е в списъка на държавите с висок епидемиологичен риск. Това показва новата Наредба 1/2021 г. от 3 януари на Националния комитет за извънредни ситуации на Румъния.

Обновеният списък влиза в сила от 4 януари 2021 г. – понеделник, в 18.00 ч. Той включва 43 страни и територии, от които пристигащите подлежат на карантина от 14 дни. Решението на румънските власти е на база на данните от последните две седмици през декември (14-27 декември).

Актуализираният списък със страните с висок епидемиологичен риск, в който вече не е България

Това ще даде възможност на хиляди румънски туристи без ограничения да подновят пътуванията си към любимите си хотели, които са отворени по Черноморието в Каварна, Балчик, Кранево, Варна, Златни пясъци, Слънчев бряг, Поморие и др. градове и курорти.

Наредбата включва и възобновяване на полетите от и до Великобритания и Северна Ирландия. Изисква се пристигащите от тези страни да имат отрицателен тест за Covid-19, направен не по-късно от 48 часа преди влизане в Румъния. В противен случай ще бъдат поставени под карантина.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията