Slide
Slide

Лондон. Британското правителство оповести допълнително затягане на мерките за пътувания. От вторник сутринта всички пътуващи за Обединеното кралство ще трябва да си правят тест преди отпътуване в рамките на усилията да се ограничи разпространението на Covid-19 и неговите варианти, съобщи БНР. Министърът на здравеопазването Саджид Джавид обяви, че всеки над 12 години ще си прави ПСР или латерален тест в рамките на 48 часа преди тръгване.

В момента от напълно ваксинираните хората се изисква само да се самоизолират, докато не дадат отрицателна проба до два дни от пристигането им.

Освен това Нигерия ще бъде добавена към страните от „червения списък“ от понеделник, пристигащите от които трябва да се карантинират по хотели за 10 дни. Африиканската държава вече е вторият най-голям източник на зараза с омикрон след Южноафриканската република.

Здравният министър посочи, че стратегията на правителството, откакто бе открит новият вариант, е да се спечели време за пълното му разгадаване и да се вземат предохранителни мерки.

„Винаги сме казвали, че ще действаме бързо, ако новите данни го изискват“, подчерта Джавид.

На Острова бяха регистрирани 26 нови случаи с Омикрон в събота – 25 в Англия и 1 в Шотландия. С тях общо случаите достигнаха 160.

Ръководителят на „Бритиш Еъруейс“ Шон Дойл коментира, че мярката на властите „изобщо не е в крачка с останалата част на света“.

„Нашите клиенти сега ще бъдат изправени пред несигурност и хаос и за пореден път това е съкрушителен удар за всеки, който работи в авиацията и туризма“, допълни Шон Дойл.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията