Сийка Кацарова
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Засилен трафик се очаква днес и утре в страната заради предстоящите почивни дни. Най-натоварено се очаква да бъде движението на изходите на големите градове и към курортите по Черноморието ни. Много български туристи са избрали да посрещнат празничните дни 1 май, Великден и Гергьовден в СПА хотели в България. Богати празнични програми и менюта предлагат родните ни дестинации.

Албена ще посрещне 3000 гости за Великден и за Гергьовден

„СПА хотелите традиционно се радват на висок интерес не само сред българските туристите, но и сред гостите от съседните ни държави, които по това време на годината са избрали България за своята почивка. Пролетният сезон е изключително подходящ за климатолечение. Разходката с боси крака по плажа и по тревата в планината много добре ще повлияе за подсилване на имунната система. СПА центровете по морето, в планината и в градска среда са готови да посрещнат своите гости за предстоящите празнични дни и да им предложат качествени процедури, които ще подобрят здравния статус на туристите“, сподели пред Bgtourism.bg д-р Сийка Кацарова – председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация.

Албена ще посрещне 3000 гости за Великден и Гергьовден

„Поздравявам всички български туристи, които са избрали да посрещнат празниците в родината си и да се възползват от лечебните природни качества на минералната ни вода в СПА комплексите. Всяко едно завръщане у нас от чужбина ни показва колко много имаме и колко малко го оценяваме.“, добави Кацарова.

Св. св. Константин и Елена

Проверка на Bgtourism.bg установи, че сред най-желаните дестинации, които могат да се похвалят с пълни висококатегорийни хотели или къщи за гости са: Албена, Златни пясъци, Кранево, Св. св. Константин и Елена, Созопол, Поморие и др., а във вътрешността на страната голям интерес има към Сандански, Велинград, Пампорово и др. курортни градчета и населени места.

Сандански е сред топ дестинациите във вътрешността на страната, която българските туристи избраха

„Не само хотелите в Сандански са пълни, но и хотелите в Мелник, Петрич и други места в региона. Не достигат местата за настаняване, а това е най-голямото признание за нас. Това ни показва, че подобряването на продукта и инвестициите, които бяха направени в дестинацията ни през последните години са оценени високо от нашите гости. Радваме се, че вървим в правилна посока и ние няма да спрем до тук. Ще продължим да надграждаме възможностите за туризъм в Сандански и региона, като акцентираме на обслужването и на разнообразието от турове извън хотела. В момента на сериозен интерес се радват страхотните ни винени турове, посещенията в музея за ретро автомобили, голям е интересът към културно-историческия туризъм. Отворен за посетители е античният град „Хераклея Синтика“, заяви пред Bgtourism.bg Георги Кунчев – член на УС на Сдружение „Дестинация Сандански“.

ЕСПА отличи Casa di Fiore Spa & Medical за иновативен СПА хотел в Европа

„Хотелът ни е целогодишен. Нашите традиционни гости вече знаят, че могат да получат разнообразни СПА процедури, чудесна и качествена храна, интересна програма и комфортно настаняване. След 27 април се забелязва значително увеличение за празниците, а за предстоящите почивни дни хотелът ни е пълен, основно с гости от България и Румъния“, заяви Антония Сарафова – мениджър “Маркетинг и продажби” в хотел Casa di Fiore Spa & Medical в Кранево, който през последните две години е носител на наградата на BUBSPA за най-добър морски СПА хотел. Тя отбеляза, че тази година гостите нямат да останат за по 2-3 дни за Великден, както през последните години, а голяма част от туристите са запазили по-дълги периоди за настаняване, включително и такива от 1 май до Великден.

Сподели публикацията