IMG 0183
Slide
Slide
Slide
Slide

Шефшауен. Мароко е като приказка, която съчетава култура, история, великолепни градове и вкусна храна. Сега сме в Шефшауен – Синият град – място, оцветено в палитра от хипнотизиращи сини нюанси, изпълнено с красота и фантастична атмосфера. Топ дестинацията е част от програмата на българския туроператор Exotic Holiday в партньорство с Andalu Travel.

IMG 0118

IMG 0120
Казват, че еврейските бежанци са разпространили синята украска в града през 1930 г. Практиката да се боядисват стените в синьо е въведена от евреите, за да се придържат към техните религиозни обичаи.

IMG 0158
Такситата в града също са сини
IMG 0137
Вратите на местните домове са красиви, стилни и атрактивни за снимки. И те са боядисани в синьо.

IMG 0140

Шефшауен е построен през XV век. Той е създаден като малка крепост през 1471 г. от Мулай Али Бен Муса Бен Рашид ел Алами, а укреплението съществува и до днес. Името на града означава „вижте рогата“, което олицетворява двете планини около него. Това най-добре гостите на града могат да видят на площада до крепостта.

IMG 0157

Планинският фон и къщите със сини акценти създават един впечатляващ контраст. Тук ще се насладите на всички цветове на синьото от най-светлото до най-тъмното. Популярно сред туристите е и местното козе сирене. Три пъти в годината боядисвали сградите си.

Снимки Руслан ЙОРДАНОВ, Bgtourism.bg

IMG 0174

IMG 0150

IMG 0134

Сподели публикацията