IMG 0165
IMG 0165
Slide
Slide
Slide
Slide

Русе. „Туризмът е важен елемент от културата и идентичността на всяка общност и ние сме горди, че градът ни се превръща в гостоприемно място за срещи и обмяна на опит. Благодарение на усилията и ангажираността на организаторите тези събития се превръщат в незабравими и вдъхновяващи моменти за всички нас. Нека се насладим на разнообразието от атрактивни предложения и събития, и да създадем заедно незабравими спомени“. С тези думи зам.-кметът на община Русе Златомира Стефанова даде начало на ХIХ издание на Туристическото изложение „Уикенд туризъм“ и ХVI издание на Фестивала на туристическите анимации.

IMG 0164

На официалното откриване присъстваха зам.-кметът Димитър Недев, областният управител Драгомир Драганов, председателят на ОбС-Русе акад. Христо Белоев, г-жа Лу Тао, координатор в Китайския културен институт-София, г-жа Лиу Сяолин, преподавател по китайски език и култура в Русенския университет, Мария Иванова-Тодорова – директор на средно училище с преподаване на източни езици и култури „Васил Левски“-Русе, г-жа Сони Дахия, завеждащ канцелария към посолството на Индия и др.

Най-значимото туристическо събитие в Дунавския регион се провежда от 16 до 18 май и включва богата програма. Тя започна с изпълнение на китайски традиционен танц на Класна стая „Конфуций” към Институт Конфуций – София при РУ „Ангел Кънчев“, както и изпълнения на Студио за съвременни танци „Фрийдъм“ и формация на танцово училище „Кукери“.

По същото време се проведе и кулинарното шоу на Иван Звездев, който готви за русенци на централния площад. IMG 0163На пл. „Свобода“ и на ларгото пред Операта са разположени щандове на над 120 занятчии, а във фоайето на Доходното здание – над 40 представители на туристически организации, общини, музеи и сдружения.

IMG 0162

Тридневната програма ще предложи на русенци и гостите на града международно кулинарно състезание „Като шеф готвачите“, стена за катерене, въжена площадка, безплатни карикатури за русенци и гости, безплатни опознавателни обиколки, анимация с работилничка и забавления за деца.

Концертната програма с представления за всеки вкус включва:

– Биг бенд парад;

– „Златните години на джаза“ с участието на Марина Господинова и вечните хитове на Ела Фицджералд, Луис Армстронг, Франк Синатра, Рей Чарлз;

– участие на известния влогър, артист и певец – русенецът Боян Тодоров;

– концерт на група „Молец“ – най-актуалната младежка група в България.

На туристическото изложение могат да бъдат дегустирани здравословни изкушения и печива, жив шоколад, месни продукти, вино от арония, био продукти, етерични масла и др.

Станалият емблема на фестивала атракцион – балон с горещ въздух, ще бъде издигнат в събота при благоприятни метеорологични условия.

Пълната програма на изложението „Уикенд туризъм“ и Фестивала на туристическите анимации можете да видите тук

Сподели публикацията