София/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

София. На 18 май 2024 г. в столицата ще кацне първият в историята чартърен полет от Мексико до Балканите, съобщи за Bgtourism.bg Камелия Ганкова – мениджър “Продажби” в българския туроператор “Вия Травел”. Самолетът ще превозва 320 мексикански туристи, които идват да разгледат забележителностите както на България, така и на съседните балкански страни.

От София туристите ще продължат пътуването си с автобуси, много от тях собственост на български превозвачи. До края на ноември тази година такива чартърни полети ще кацат в София на всеки две седмици. Общият брой туристи по чартърната програма е близо 5000, споделя пред Bgtourism.bg управителят на “Вия Травел” Юсуф Коч.

Проектът е на българския туроператор “Вия Травел” /Viya Travel/, в сътрудничество с най-големия туроператор в Мексико, Мега Травъл /Mega Travel/, и в партньорство с друга българска компания – Гъливеър (GullivAir).

Програмата включва 4 различни серии турове. Най-популярният и желан маршрут е 12 дни и включва: България, Гърция, Северна Македония, Албания, Хърватска, Босна и Херцеговина, Сърбия, като последната спирка отново е България.

Сподели публикацията