IMG 0521
Slide
Slide
Slide
Slide

Албена. 180 участници се включиха днес в плувния турнир “Спорт за всички”, посветен на Деня на българския спорт – 17 май. Домакин на проявата е закритият басейн нa хотел “Добруджа”. Състезанието се организира от Българска Федерация спорт за всички – БФСВ съвместно със СК “Гранд Суиминг Тренерс – Спорт за всички” и СК “Посейдон – Спорт за всички”.

IMG 0523

Турнирът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 -2024”.

IMG 0520

Целта на спортното събитие е привличането на деца към системни спортни занимания като алтернатива срещу разпространяващите се
сред учениците негативни явления – наднормено тегло, агресия, наркомания, тютюнопушене и др. Провежда се под формата на масова спортна проява, без състезателен характер – спортни активности и дисциплини по плуване, целящи да насърчат децата към
здравословен начин на живот. В спортното събитие ще вземат участие деца в неравностойно положение, гръбначни изкривявания, наднормено тегло и здравословни проблеми.

IMG 0524

Сподели публикацията