Рим, снимка Паулина Пимперова
Slide
Slide

Рим. Италия отново e много посещавана страна, включително и от български туристи, съобщава за Bgtourism.bg екскурзоводът Паулина Пимперова. Тя посочва, че по време на предстоящите празници – от 6 декември 2021 до 15 януари 2022 г., правителството чрез нов декрет въвежда някои нови правила за посещение на концерти, дискотеки, спортни събития. За тези масови мероприятия ще е необходим документ за ваксинация или документ, че през последните 6 месеца посетителите са излекувани от Ковид.

Министерството на културата поясни, че в музеите и археологическите зони туристите ще могат да влизат с бърз антигенен тест или ПСР тест, както до сега. Туристическите автобуси вече могат да се запълват със 100% капацитет, но всички туристи трябва да имат сертификат за ваксинация, документ, че са излекувани от ковид или валиден антигенен тест или ПСР тест. Деца до 12 години нямат нужда от сертификати за посещение на музеи, кина, концерти и други мероприятия.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията