Slide
Slide
Slide
Slide

Интервю със Стоян Данаилов – екскурзовод в „Абакс“

– Здравейте, г-н Данаилов! Много туристи, които са пътували с „Абакс“ до дестинации в Африка или до Куба ви познават. От колко време сте част от екипа на „Абакс“?
– Здравейте, казвам се Стоян Данаилов. Започнах работа в „Абакс“ преди шест години. За мен е сбъдната мечта да съчетавам хобито си и страстта си към пътуването с работните ангажименти.

– По кои дестинации сте водили групи и къде ще Ви намерим този сезон?
– От 2018 година водя групи в Египет, Мароко, Занзибар, Кения, Куба и най-вече Тунис – страна, към която имам сантимент. Това е страна, която пленява със своята история, култура и природа!

– Има ли интерес към Тунис тази година?
– С всяка изминала година интересът към Тунис става все по-голям и по-голям. 2024-та година се открои като доста добра година с увеличен брой туристи и добър избор от хотели. Стартираха полетите за 2024 г., а цените са промоционални.

– Кое е това което привлича българските туристи към Тунис?
– Най-вече близкото разстояние, кратките полети, избор от места за почивка, различна и гостоприемна обстановка от останалите арабски държави, либералният начин на живот също.

– Туристите предпочитат Тунис като дестинация изцяло за почивка или комбинират с екскурзии из страната?
– Забелязва се засилен интерес към обиколните програми, които са наситени с природни забележителности, интересна история и различна култура. Не е малък и броя на туристите, които съчетават почивката с екскурзии.

– Кои са най-вълнуващите допълнителни екскурзии, които „Абакс“ предлага на клиентите си, избрали Тунис за почивка?
– Най-вълнуваща е „емоцията“ (така я наричат туристите). Два дни в Сахара. Два дни любопитните туристи се потапят в древната история, религията и се любуват на уникалната природа, която е балансирана от всичко по малко и най-вече се забавляват. Другата интересна екскурзия, към която има голям интерес е разходката до столицата Тунис, където се докосваме до изкуството на мозайката, потапяме се в старата Медина, пием кафе на тунизийското Шан-з-Елизе- булевард Habib Bourguiba. Връщаме се във времето на Великия Картаген и пунически и римски. Приключваме с романтична гледка и пием тунизийски чай в Сиди бу Саид. Това са само две от предложенията, които даваме на нашите туристи. Помислили сме за всички и даваме възможност за различни забавления.
Тунис е прекрасен, Тунис е различен, Тунис е слънце, море, природа и история! Заповядайте, очакваме Ви!

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НА „АБАКС“ ЗА ТУНИС
Сподели публикацията