Лимасол/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Никозия. От 1 май на британските граждани, ваксинирани срещу коронавирус, ще бъде разрешено влизането в Кипър без никакви ограничения, заяви пред Cyprus Mail заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.

„Информирахме британското правителство, че от 1 май ще улесним пристигането в Кипър на онези британски граждани, които са получили ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарствата, за да могат да дойдат тук, без да се нуждаят от отрицателен PCR тест и без да се налага карантина “, каза Пердиос пред кипърската агенция.

PCR тестовете за пътуване в Турция остават до 14 април

Припомняме Ви, че през февруари Кипър постигна подобно споразумение и с Израел. Министърът поясни, че това ще се отнася само за британски граждани, които са получили и двете дози от ваксината, като втората ваксина се прилага поне седем дни преди датата на пътуването. Властите в Кипър си запазват правото да вземат произволни проби на летищата, включително сред ваксинираните.

Имунизираните трябва да спазват всички протоколи при пристигане – маски и дистанциране. По-рано правителството реши, че британските туристи ще бъдат допуснати до Кипър от 1 април, при условие, че Великобритания е категоризирана като държава от зеланата зона в светофарната система за пристигащи в Кипър. Това означава, че от 1 април на британски граждани без ваксина ще бъде разрешено да пътуват до Кипър, ако им бъде направен отрицателен PCR тест в рамките на 72 часа след пристигането.

В Израел поставят проследяващи гривни на пристигащи от чужбина (видео)

Новата система за категории държави започна на 1 март за страните от ЕС и на 1 април за страни извън ЕС. Пердиос заяви, че новото споразумение относно британските граждани е изключително важно за туристическата индустрия на острова, която е получила огромен удар поради ограничения, свързани с коронавируса. „Смятаме, че това е поредната стъпка в правилната посока, за да се създаде необходимата стабилност и чувство за безопасност сред пътуващите, за да могат те да започнат да планират ваканциите си това лято“, добави той.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията