ГКПП Малко Търново, снимки Руслан Йорданов
Slide
Slide

Истанбул. PCR тестовете за пътуване в Турция остават до 14 април 2021 г. Това се казва в писмо на Главна дирекция на областната администрация на Министерството на вътрешните работи, подписано от нейния директор. Ако не последва ново преразглеждане, от 15 април българските граждани ще могат да влизат в Турция без PCR тест. Ако се запази датата 14 април, то туристите ще имат възможност да се насладят тази година на Фестивала на лалето, който миналата пролет пропуснаха заради коронавируса. Турция е любима дестинация за българските туристи целогодишно, но потока към Истанбул традиционно е по-голям през април и май.

Припомняме Ви, че от българска страна организираните посещения в чужбина са разрешени от 1 април, но засега остава изискването за отрицателен PCR тест при завръщането на всички в страната ни до 30 април.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията