Slide
Slide

Бургас. Близо 25 000 са посещенията на остров Св. Анастасия от началото на сезона, отбелязват от Община Бургас. Тази година чужденците са повече, ежедневно идват чехи, поляци, руснаци и други чужденци. Българите традиционно посещават острова.

В същото време остров Света Анастасия за осми път се готви за празника си в средата на август. Предвидени са и допълнителни курсове на корабчето до туристическия атракцион.

Празничните събития започват още от 13 август, съобщи в студиото на БНР-Бургас управителят на острова Павлин Димитров:

„Ще дадем шанс на българските производители, които правят козметика с билки и интересни ръчно изработени сувенири. На Голяма Богородица ще направим традиционното хоро с фолклорен ансамбъл „Странджа“, ще дойде и свещеник, който да ни благослови -всяка година спазваме тази традиция. Очакваме разрешение от Военно-морските сили във Варна за отворени врати на фара, това ще е изненадата за посетителите.“

На 6 август на острова ще свирят група „Остава“. Свилен Ноев и компания ще изпълнят най-големите хитове на групата, сред които „Океан“ и „Шоколад“. На 20 август концерт за първи път на Света Анастасия ще изнесе Влади Ампов-Графа.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията