Slide
Slide

София. Министърът на туризма Стела Балтова разговаря с представители на Алианса на туристическата индустрия в България. От страна на организацията в срещата участваха Георги Рачев, Павлина Илиева, Атанас Димитров и Венцислав Кръстев, както и заместник-министърът на туризма Даниела Стоева. Основен акцент на дискусията бе актуалната ситуация с развитието на коронавирусната инфекция и мерките, които бизнесът трябва да прилага с цел превенция на заразата, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

В „Двореца“ подредиха Панагюрското златно съкровище (снимки)

Министър Балтова информира за действащите в момента ограничения при пътувания и акцентира, че е важно всички в отрасъла за спазват стриктно правилата за работа в условията на продължаващата пандемия. „Вие сте отговорни за работата си и за хората“, коментира тя. И подчерта, че личните й впечатления от дейността на местата за настаняване са много добри и това трябва да се запази.

На родните плажове – все повече туристи и мерки за безопасност срещу разпространението на COVID-19, въведени от концесионерите

Представителите на бизнеса поставиха въпроса за разписване на точен план и начин за работа при нова вълна от Covid-19. Двете страни изведоха необходимостта да има повече предвидимост, както и пряко обвързване на конкретни икономически мерки при конкретни ограничения в работата на сектора в ситуацията на нова вълна.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията