Slide
Slide

Бургас/Кранево. Вече трета седмица плажовете по Черноморието са пълни с туристи не само през уикенда, но и в делничните дни. В предишни репортажи показахме, че хотелиерите и през този сезон са взели сериозни мерки срещу разпространението на Ковид-19.

Каква е ситуацията на плажовете проверихме днес на един плаж на Южното Черноморие – Северен плаж Бургас, и един на Северното Черноморие – плаж „Кранево-север“, известен като „Терма вилидж“.

Балтова: Посетителите са вече близо 3 млн. души, това е 83% ръст спрямо м.г.

Свободната зона на Северен плаж Бургас

„Спазваме всички препоръчителни и задължителни мерки за превенция на разпространението на Ковид 19. Чадърите на плажа са разположени на не по-малко от 4,5 м. един от друг. На входовете на плажа има разположени диспенсери с дезинфектант, а посетителите на свободните зони са предупредени от нашите служители, както и от информационни табели, да спазват дистанция едни от други. Хубавото е, че хората сами започнаха да свикват да не се събират на големи групи, и все по-често срещаме разбиране сред тях, когато ги каним да раздалечат чадърите си едни от други“, заяви пред Bgtourism.bg Симеон Цветков, който е представител на фирмата концесионер.

Няма краен срок споразумението между България и Румъния, ще продължим да посрещаме туристи от северната ни съседка

На плажа в Кранево диспенсери с дезинфектант и информационни табели също посрещат туристите. Чадърите са на необходимото отстояние, а на свободната зона плажуващите не пречат на своите съседи на плажа със собствените си плажни принадлежности.

38-годишният Юстин от Букурещ за поредна година избира Черноморието ни за своята ваканция. „Тази година сме за 6 дни в Кранево. В момента сме посредата на нашата почивка и мога да посоча, че съм доволен от мерките, които са въведени в хотела и на плажа. Чувстваме се в безопасна среда и се наслаждаваме на ваканцията си. Много съм доволен, че има споразумение между България и Румъния да се пътува свободно между двете държави. Това ни даде възможност и тази година да сме тук“, споделя той пред Bgtourism.bg. Избрал е двузвезден хотел, който е на 500 метра от брега. У нас е със семейството си – съпругата си и двете им деца.

Юстин от Румъния

Бедрие е от Добрич и почти всяка седмица идва на плаж в Кранево. „Плажът е идеален. Днес решихме да бъдем 4 часа на плаж. Има мерки и ги спазваме като туристи“, сподели тя.

Бедрие от Добрич

На плажа в Кранево през тази година са направени значителни подобрения, за да може туристите, които са избрали да почиват в България, да се чувстват по-комфортно и сигурно. Концесионерът не само е инвестирал за диспенсъри и информационни табели, но е подобрил визията с нови спасителни постове, нови шезлонги и места за отдих – дървени пейки и зона за деца, в която най-малките туристи да са на сянка в големите горещини. Спасителите споделят, че се следи и за дистанция в морето.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията