Slide
Slide

София. Броят на посетителите в България вече е близо 3 милиона, а това е сериозен ръст с 83% спрямо миналата година, съобщи в сутрешния блок “Събуди се” по Нова телевизия министърът на туризма Стела Балтова. “Радваме се на отличен летен сезон. От чуждестранните гости най-много са туристите от Румъния, а най-голям ръст има при украйнците, които са 400% повече спрямо м.г.”, посочи Балтова. Тя отличи отговорността към спазване на здравните мерки на работещите в туризма и на почиващите у нас.

Министърът сподели, че е била на обиколка по Южното Черноморие, където едва са успели да намерят стая, в която да я настанят.
„Не съм удовлетворена от броя на ваксинираните в сектора, но правим всичко възможно. В три града – Поморие, Слънчев бряг, Несебър, бяха открити ваксинационни центрове буквално на площада. Във всички РЗИ има от четирите вида ваксини, като работещите в туризма са с приоритет”, обясни тя.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията