Албена, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. Няма заложен краен срок за действието на реципрочните мерки за свободно движение между Румъния и България, съобщиха от Министерството на туризма. Отговорът идва след запитване от Bgtourism.bg във връзка с писмото на Съюза на собствениците в Слънчев бряг до премиера и до министерствата на туризма, икономиката, финансите и здравеопазването. В него те посочват, че имат информация, че споразумението със северната ни съседка е до края на този месец и отправят запитване дали това е така.

Споразумението между двете държави дава възможност румънците отново да са турист №1 по Черноморието ни сред чуждестранните гости. Припомняме Ви, че споразумението между двете държави влезе в сила в края на май и позволява на техните граждани да пътуват свободно. В момента отворените хотели отчитат висока заетост, благодарение на туристите от България и Румъния, както и на гости от Германия, Франция, Русия и др. държави.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията