Ивайло Кожухаров
Slide
Slide

София. Кандидатът за премиер на ПП „Има такъв народ“ Пламен Николов официално обяви имената на номинираните за министри в проектокабинета. Експертът Ивайло Кожухаров, който има близо 20 години стаж в туризма, отново е предложението на политическата партия за министър на туризма. Припомняме Ви, че неговото име присъстваше и в първия проектокабинет, обявен от Слави Трифонов.

Ивайло Кожухаров е живял и учил във Варна и изборът му да се развива в областта на туризма идва естествено. Той завършва езикова гимназия с немски и английски език, а след това придобива бакалавърска и магистърска степен по „Икономика и организация на туризма“ в Икономическия университет в морския ни град. Малко по-късно завършва и магистратура по „Маркетинг“ в УНСС, гр. София. Още докато учи, започва работа като рецепционист в Албена. Едва 23-годишен става управител на четиризвезден хотел с 250 стаи и над 100 души персонал в същия комплекс. Туризмът постепенно се превръща в неделима част от живота на Кожухаров. Той става изпълнителен директор на българска хотелска верига с няколко хотела в страната и генерален мениджър на бизнес хотел в София, част от световен бранд. Работейки години наред за авторитетни компании в сферата на туризма, Ивайло Кожухаров натрупва опит, който започва да прилага и като консултант. Член е и на УС и съучредител на „Българска асоциация на Професионалистите в мениджмънта на Хотели“.

Предстои обявяване на имената на вицепремиерите.

Ето имената на министрите: 

Министър на вътрешните работи – Петър Илиев

Министър на правосъдието – Момчил Иванов

Министър на здравеопазването – Силви Кирилов

Министър на финансите – Пламен Данаилов

Министър на регионалното развитие и благоустройството – Георги Георгиев

Министър на външните работи – Ради Найденов

Министър на образование – Велислава Петрова

Министър на труда и социална политика – Теодора Пенева

Министър на отбраната – Теодора Гeнчовска

Министър на икономиката – Десислава Димитрова

Министър на енергетиката – Александър Николов

Министър на околната среда и водите – Силвия Бакърджиева

Министър на земеделието и храните – Пламен Абровски

Министър на туризма – Ивайло Кожухаров

Министър на транспорта и съобщенията – Гроздан Караджов

Министър на културата – Георги Султанов

Министър на спорта – Радостин Василев

Ивайло Кожухаров е предложението на Слави Трифонов за министър на туризма

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията