Лондон, снимка Асен Ибров - Bgtourism.bg
Slide
Slide

Лондон. От 1 октомври 2021 г. ще има нови правила за влизане във Великобритания Гражданите на държавите от Европейския съюз, както и на Швейцария, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия няма да могат да влизат в страната с националните си лични карти. Пътуващите до Обединеното кралство вече ще трябва да имат паспорт.

Българските граждани, получили Статут на уседналост или временен статут за уседналост, ще имат право да влизат на територията на Обединеното кралство само с лична карта, най-малко до 31 декември 2025 г., съобщават от посолоството ни в Лондон. Националните лични карти ще могат да се използват за влизане на територията на Великобритания от тези категории лица и след  датата 31 декември 2025 г., ако картите отговарят на стандартите за сигурност, определени от Международната организация за гражданска авиация.

За повече информация:

https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-from-1-january-2021

https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-after-brexit

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация! 

Сподели публикацията