Slide
Slide
Абу Даби. „Дворецът на нацията“ на Абу Даби отвори вратите си за обществеността и е толкова впечатляващ, колкото бихте очаквали, съобщава CNN.

Президентският палат е базиран в столицата на ОАЕ, като Qasr Al Watan отдава почит на арабското наследство и дизайн.

Със своите огромни бели куполи, буйни градини и драматични полилеи, новата забележителност има за цел да даде на посетителите по-добро разбиране на управляващите традиции и ценности на ОАЕ.

Гостите могат да разгледат изложби, които отбелязват арабски обичаи, както и да посетят грандиозно нощно шоу, което се провежда всяка вечер.

В нея се помещава и библиотеката Qasr Al Watan, която се състои от над 50 000 книги и ресурси.
Интериорът в бяло, жълто и синьо, целящ да обозначи пейзажа на региона, се състои от редица големи зони, включително Голямата зала, както и стая, пълна с предмети, подарени на президента на ОАЕ от различни страни по света.

Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент и министър-председател на ОАЕ и владетел на Дубай, описа Qasr Al Watan като важен символ на прогреса на ОАЕ.
Откриването на Qasr Al Watan идва след големия успех на Лувъра в Абу Даби, който бе открит в края на 2017 г. и привлече един милион посетители през първата си година.
Цялата сграда на президентския дворец, в която се помещават официалните офиси на президента, вицепрезидента и принцът престолонаследник на Абу Даби, преди това беше затворена за посетители.
Qasr Al Watan е всеки ден от 10:00 до 20:00 часа.
Сподели публикацията