Slide
Slide

с. Карапелит (Област Добрич). „Клас олио“ представи нов продукт на международното изложение за хранително-вкусовата промишленост Food Expo, което се проведе в Атина, съобщи за информационна агенция BGtourism.BG изпълнителният директор Ерхан Фикрет.

Изложението Food Expo се провежда в Metropolitan Expo и в него участват над 1000 гръцки и близо 300 международни компании. Сред тях и водещи български производители.

Добруджанската компания, която изнася своята продукция в над 30 държави по света, участва на големия форум в гръцката столица за трета година.

Щандът на „Клас олио“ на изложението в Гърция

„Гърция е един от основните ни пазари, като благодарение на дългогодишните ни и доказани партньорства сме изградили висок авторитет.

Предпочитан партньор сме на много големи гръцки компании и хипермаркети. Тази година представихме нов продукт, насочен към ресторантьори и хотелиери.

KLAS OIL – FRYING EDITION – това е олио, съдържащо съставка, която не позволява на олиото да се пени и пръска по време на пържене и увеличава живота му“, заяви за BGtourism.BG Eрхан Фикрет.

Водещото дружество в хранително-вкусовата индустрия тази година се представя още в изложенията Anuga (Германия) и  Gulf food (Дубай). Днес „Клас олио“ AД, чиято централа е в добруджанското село Карапелит, е структуроопределящ фактор в маслодобивната промишленост, доверен партньор на българското земеделие и утвърден международен доставчик с впечатляваща пазарна география. Основните дейности на дружеството са: изкупуване и преработка на маслодайни семена; производство на сурови и рафинирани масла; производство на съпътстващи продукти – шрот, мастни кисeлини и др., както и осъществяване на вътрешно- и външнотърговска дейност с произвежданите от дружеството продукти.

Сподели публикацията