Slide
Slide

Варна. Пощенска марка в ограничен тираж беше валидирана на официална церемония във Варна по случай 100-годишнината от обявяването на града за курорт.

Автор на марката е Димитър Трайчев, а на нея е изобразен един от символите на града– колонадата от входа на Морската градина.

„По обективни причини сме на прага на труден летен сезон, но вярвам, че с общи усилия можем да го направим достатъчно успешен“, каза по време на церемонията кметът на Варна Иван Портних.

Той отново напомни, че една от каузите сега е градът да стане дестинация за четири сезона.

Варна е обявена официално за курорт на 10 юни 1925 година.

В специално постановление при откриването е написано, че „Градът ще бъде гордост за България, неговото име ще се носи наравно с Ница и Монте Карло.“

През 1926 година са завършени и прочутите морски бани, които първоначално се посещават средно от 24 000 души.

В чуждестранната преса се публикуват отзиви за Варна, в които градът е описан като луксозен и модерен европейски курорт. Текст и снимки БНТ

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията