Slide
Slide

Атина. Гърция вдигна изискването за карантина от още 7 държави – Русия, Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея, Тайланд, Руанда и Сингапур. Условието пред пристигащите от тези страни е да са били ваксинирани (сертификат за ваксинация, издаден от публичен орган на английски език, в който се посочва, че са изминали 14 дни от завършването на пълната им ваксинация за Covid-19) или да имат отрицателен ПСР тест – така те няма да подлежат на карантина, съобщава Гръцката служба за гражданска авиация (HCAA).

От 1 май по три начина ще се влиза в България

Припомня се, че Гърция миналата седмица отмени задължителната карантина за пътниците от всички страни членки на ЕС и членовете на безграничното Шенгенско пространство, както и за влизащите от САЩ, Обединеното кралство, Обединените арабски емирства, Сърбия и Израел, при условие че са били ваксинирани или тествани отрицателно за Covid-19.

От днес пътуваме до Гърция без карантина

На руските пътници вече е разрешено да влизат в Гърция с полети, кацащи на девет летища – Атина, Солун, Ираклион, Корфу, Родос, Кос, Миконос, Санторини и Ханя. Гърция има ограничение за броя на седмичните приемания на руски посетители. Само 4000 постоянни жители на Русия на седмица имат право да влизат в Гърция.

Гърция удължава ограничителните мерки за влизане до 3 май

Задължително остава попълването на формуляр за локация на пътниците (PLF). На гриничните пунктове Гърция си запазва правото да прави бързи тестове по избор.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията