Slide
Slide

Балчик. Туристите в Балчик вече имат възможност да видят впечатляваща колекция от едроразмерни кактуси и сукуленти в експозиция на открито в Божествената градина на Университетската Ботаническа градина в Белия град.

Внушителните представители на кактусите от род Opuntia, както и разнообразието на сукулентите от семейство столетникови (Agavaceae) и семейство млечки (Euphorbiaceae) очакват отново посетители.

Пролетта е тук! Феерия от цветове и красота в Ботаническата градина и в Замъка (снимки)

Служители на градината, съвместно с колеги от УБГ Екопарк – Варна пренесоха на ръце огромните растения. Истинско изпитание е изнасянето на някои от екземплярите, които тежат над 300 килограма. На площ от 680 кв. м. са аранжирани над 600 екземпляра от 42 растителни вида.

Луксозните вили на „Терма вилидж“ със СПА и ол инклузив – на неустоими цени до края на май

Колекцията едроразмерни кактуси и сукуленти на открито е втората по големина в Европа след тази в княжество Монако, като в нея са представени едни от най-старите екземпляри бодливи растения, някой от които на възраст над 60 години. До средата на месец октомври гостите на градината могат да се насладят на колекцията.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията