Slide
Slide

Програмата включва най-интересните забележителности на Перлата на Северна Африка. Екзотик Холидей заедно с още няколко фирми, ще заведе българските туристи в дълбините на пустинята Сахара при истинска автохтонна фамилия номади, която живее далеч от цивилизацията, и ще ги потопи в Градината на Жак Мажорел в Маракеш – блестящо художествено произведение, което в рамките на 40 години е обогатявало своята уникална колекция от растения от 5 континента

Българският туроператор Еxotic Holiday организира през есента два чартъра до Мароко с изключително интересна и богата програма. В ход са вече продажбите, а датите на отпътуване от София са 18 септември и 16 октомври. Изкушаващото предложение включва 8-дневна програма (7 нощувки).

Красиви плажове на Атлантически океан, изящна архитектура, райски градини, стари и съхранени градове – един от които датира от VIII век, пълни с история, вкусна традиционна местна кухня и специално подбрани хотели за всеки вкус и бюджет.

Това включва програмата на туроператора, който ще потопи българските туристи в културното разнообразие на Перлата на Северна Африка, отразяващо се в архитектурните и пейзажни красоти във всяко едно място, което туристите ще посетят – Маракеш, Айт Бенхадду, Уарзазат, Тинхир, Ерфуд, дюните на Ерг Чеби (Сахара), Фес, Мекнес, Рабат, Казабланка.

Впечатляваща комбинация

от най-интересните и атрактивни места за всички, които искат да преоткрият Мароко и да добавят своята нова топ дестинация в списъка си!

„Това е една изключително богата програма даваща възможност да разгледаме имперските столици, да преминем по следите на пътуващите кервани в миналото през Атласките планини и Уарзазат, отбивайки се в Ксар Айт Бен Хадду (фигуриращ в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО) и пустинята Сахара.

Ще научим повече за местното производство на Аргановото олио, шафранът, расалханут, арника, жен шен, нежела и така известния марокански ментов чай… Само в тази програма туристите ще имат възможност да пренощуват в пустинята!

Ще се докоснат до реалния живот на берберите и номадската култура,

както и да научат за историята и величието на имперските столици от най-добрите и доказали се екскурзоводи за Мароко – Мишо Иванов и Теди Валентино!“, споделят от Еxotic Holiday.

Българските туристи ще изживеят вълнуващо пътешествие сред оазиси,

намиращи се в най-голямата каменна пустиня в света, наречена „Хамада на Драа“ и живописни пейзажи, преминаващи през Уарзазат – Тингир – Ерфуд – Мерзуга, пролома на каньона Тодра и оазиса Ел Джорф, където палмови горички са в контраст с цветовете на дълголетните  сгради, построени от глина и кал, и пясъците на пустинята.

Организаторите на програмата са включили всички най-интересни забележителности на градовете, които се посещават.

Една от най-добрите локации е емблематичният площад Джема ел-Фна, който е сред основните културни пространства в Маракеш и е един от символите на града от основаването му през XI век.

Градината на Жак Мажорел в Маракеш определено ще впечатли българските туристи

със своята хармония, безвремие, с блестящото художествено произведение, което в рамките на близо 40 години е обогатявано с уникални растения от пет континента. Днес красивата Ботаническа градина е истинска Катедрала за света на растенията и си заслужава човек да се докосне до това магично място.

Мароко – от Имперските столици до загадките в Сахара от 18.09.21 и 16.10.21 г.

Приключенците ще опознаят дивата и автентична Сахара с джипове 4х4.

Те ще се срещнат с автохтонна фамилия номади, живеещи далеч от цивилизацията. Програмата включва посещение на Касбата Оудая в Рабат – място надминаващо по красота синият град Шефшауен с

красиви сини лабиринти,

автентични улички с декорирани дървени порти, украсени с различни мотиви, от където се открива вълшебната панорамна гледка към Атлантическия океан и река Бу Регрег.

Незабравима нощ в Сахара –

лагер в пустинята в началото на най-красивите дюни, както и възможност за разходка с камили (керван) по дюните на Ерг Чеби, допълват блясъка на това мароканско пътешествие.

Програма

За всички записани, в случай на развитие на епидемичната обстановка и възпрепятсване на пътуването, Екзотик Холидей ще възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване. Туроператорът, който се утвърди в света на туризма със своите атрактивни предложения, обяви и цена от 798 евро. В ход са вече продажбите по тази интересна програма. Какво включва – ще научите подробно в сайта на Еxotic Holiday ТУК!

Екскурзия до Мароко

снимки Еxotic Holiday

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията