Балчик, снимки Руслан Йорданов
Slide
Slide

Балчик/Равадиново. Пролетта без Парада на лалетата в Ботаническата градина в Балчик и в Замъка в Равадиново няма да е толкова красива и специална. По алеиите на двете туристически забележителности, които целогодишно са любими места за туристите в България, природата в ролята на художник вече е нарисувала своите впечатляващи и уникални картини.

Припомняме Ви, че година по-рано пандемията затвори вратите на туристическите обекти и красивите цветни пана не бяха докоснати от очите на туристите, но сега хиляди пъстроцветни лалета посрещат посетителите и доставят истинско вдъхновение и наслада за сетивата на хората.

Всички, които искат да изпитат неповторимото удоволствие да видят уникалните гледки, сътворени с огромно желание и любов от служителите на комплексите в Балчик и Равадиново, могат да направят това до 15 май, когато лалетата ще отстъпят своето място на летните цветя.

„Двореца“ представя револверът на Райна Княгиня и ценни реликви от Априлската епопея

Този сорт се радва на огромен интерес от туристите, тъй като на един корен цъфтят по няколко лалета.

„Тази година заради силно спадналите приходи през 2020 г. взехме едно дизайнерско решение за Парада на лалетата. Засадили сме 25 хиляди луковици от различни сортове лалета. 20 сорта са нови за градината и са концентрирани основно в два цветни партера – единият е в градина Разсадника, а другият е в Божествена градина. Останалите пролетно цъфтящи цветя са над 65 сорта – виоли, теменуги – едроцветни и многоцветни, нарциси, зюмбюли. Новите сортове са от производители от Нидерландия“, заяви за Bgtourism.bg ръководителят на градината Валя Машкарова.

Валя Машкарова

Замъкът „Влюбен във вятъра“ – магично място през всеки сезон

Хиляди лалета вече красят алеите и на един от най-знаковите туристически обекти по Черноморието – Замъка „Влюбен във вятъра“, изграден от Георги Тумпалов и успешно ръководен от Янко Кръстев и екипа му.

Замъкът е истинско национално богатство, което високо се цени от българските посетители и чужденци от цял свят. Уникалната архитектура, езерото с изящните бели и черни лебеди, рибките и пауните, както и красивите цветни градини – са комбинацията за добро настроение в слънчевите пролетни дни.

Франк Реул пред Bgtourism.bg: Вярваме в туристическия потенциал на България, готови сме да реализираме следващите си проекти

Харесайте страницата ни във фейсбук тук. Благодарим Ви! 

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация и във InstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията