Димитър Цонев в кабинета си в Москва, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Москва. „Руските и българските авиокомпании и туроператори дадоха положителен знак, че имат желание да извозват туристи в България. На ход са българските и руските власти, които взаимно да разрешат полетите, да се открият консулствата в Русия за издаване на визи и да бъдат утвърдини приетите критерии за ЕС да работят и за прием на руски туристи. Това ще създаде условия за поетапното възстановяване на туризма и на туристопотока от Русия“, заяви за Bgtourism.bg генералният директор на Солвекс в Русия Димитър Цонев. Той припомни, че повече от година руските граждани нямат право да летят до България заради пандемията. Полети за 2021 г. до Варна към днешна дата са планирали S7 Siberia Airlines, Aeroflot, Nordstar Airlines, Nordwind, Rossiya и Bulgaria Air.

„Днес посрещаме с оптимизъм и надежда новината, че 440 (самолетодвижения в двете посоки между Русия и България) са заявените полети само към Летище Варна за периода май-октомври, но е много е тънка границата между планиране и анулиране, защото ако не се вземат скоро решения може да има отменени планираните полети. Очакваме това което вече декларира Гърция и други атрактивни за руснаците дестинации да бъде взето под внимание от Правителството на България и да излезе нова заповед на здравния министър, която да регламентира влизането на руснаците в България..

Израел спешно иска зелен коридор с България

Разчитаме много не само на бързо политическо решение, но и на авторитета на водещите туристически организации в България – да аргументират своята позиция и да защитят интереса на туроператорите и хотелиерите, за да бъдат реализирани, а не отменени полетите“, добави Димитър Цонев.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията