Орлин Мандов
Slide
Slide

Варна/Бургас. Израелските туроператори спешно поставиха въпроса за зелен коридор с България. В противен случай страната ни може да загуби голяма част от израелските туристи. Това обяви пред Bgtourism.bg почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

Оптимизъм! Руски авиокомпании заявиха 440 полета до Варна

Израелците не могат да си дадат обяснение защо трябва да пристигат в България с отрицателен ПСР тест при положение, че при тях близо 5 милиона души от населението е ваксинирано и страната е постигнала близо 62% защита от коронавирус, а България има едва 7,5 на сто. Заболеваемостта в Израел е едва 0,3%! През последните дни Грузия и други държава буквално отмъкват израелските туристи, които веднъж са предпочели страната ни, а след това са променили своя избор заради допълнителните разходи за ПСР. Изискване на сертификат за ваксинация и отпадането на ПСР би върнал големия интерес на израелците към България и ще бъде в интерес за двете страни, коментират израелските туроператори пред българските си партньори.

Първите израелски туристи ще пристигнат в България на 22 април

Утре е първият полет. Ситуацията не е много оптимистична, тъй като във Варна пристигат 120 души от 170-местен самолет. Всички, които ще дойдат в България са ваксинирани. Още по-тревожна е картината в неделя, когато е вторият полет към страната ни. Отложен е първият полет към Бургас от 6 на 13 май. Всичко това е в очакване на новата заповед на здравния министър, която трябва да бъде факт до края на седмицата, но през това време румънци и израелци анулират резервации.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията