Летище София, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. „Нашата мисия е да трансформираме летище София в най-модерното и конкурентно европейско летище и да превърнем летище София в двигател и тласък за социален, икономически, екологичен и приобщаващ растеж за София, нейния регион и България“, заяви д-р Ралф Гафал, управляващ Директор международно летище Мюнхен.

От началото на тази седмица летище Мюнхен и консорциумът „SOF Connect“ – състоящ се от френския инвеститор Меридиам, австрийския разработчик Strabag – поеха пълните отговорности и бизнес дейности, свързани с експлоатацията на българското столично летище. SOF Connect се ангажира да инвестира поне 624 милиона евро по време на концесията и

да изгради чисто нов терминал 3 за летището в рамките на първите 10 години от концесията.

„Имаме ясна визия за търговското развитие на летище София. Екипът ни ще представи най-добрите в класа концепции за пазаруване и хранене и е развълнуван да работи с местни партньори, за да донесе на летището най-доброто от България и центъра на София ”, добави Маркус Шпан, главен търговски директор SOF Connect, който се присъединява към SOF Свържете управленския екип от името на летище Мюнхен.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията