Летище Домодедово, снимка Руслан Йорданов - bgtourism.bg
Slide
Slide

За месеците юни – август морските летища доближават все повече нивата преди пандемията (2019 г.)

Варна. Руски авиокомпании са планирали 440 полета (самолетодвижения в двете посоки между Русия и България, уточнвят от Фрапорт). Полетите до морската ни столица са от Москва и Санкт Петербург за периода май-октомври, посочва за Bgtourism.bg концесионерът на морските ни летища във Варна и Бургас. Туристическият бранш получи уверението от министерството на туризма, че тази седмица здравният министър ще издаде заповед, която ще се отнася за правилата за влизане в страната, както и за посетители от трети държави. Сред тях са и гражданите на Русия, които повече от година заради пандемията са ограничени да пътуват до страната ни.  

Най-голяма е заявката на S7 Siberia Airlines – 280 полета между Москва и Варна, за времето от 6 май до 28 октомври. Aeroflot вече пусна в продажба билетите между Варна и Москва. Компанията е планирала 70 полета от 5 юни до 2 октомври.

42 планирани полети в двете посоки има Nordstar Airlines за периода 11 юни – 22 октомври. Авиокомпанията ще лети между Москва и Варна.

Същият маршрут ще изпълнява и Nordwind от 31 май до 30 август. Планираните полети между двете страни са 28.

Руски авиокомпании получиха разрешение за чартъри до България

Авиокомпанията Rossiya ще свързва Варна със Санкт Петербург от 27 септември до 28 октомври, а заявените полети за отиване и връщане са 20.

Първите израелски туристи ще пристигнат в България на 22 април

Черноморските летища са оптимистично настроени за летния сезон поради наличието на положителни индикации от авиокомпании, които изразяват своето желание и готовност да летят до черноморските ни градове това лято. За месеците юни – август, понастоящем резервациите на летище Бургас са с 25% по-малко от нивото преди пандемията 2019 г., докато на летище Варна полетната програма е снижена с 16%.“, заявиха от Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД за Bgtourism.bg.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията