Първите израелски туристи т.г. ще бъдат настанени в Златни пясъци, снимка Руслан Йорданов

Руслан ЙОРДАНОВ

Варна. Израел взе решение да поднови полетите си до Варна. Планирано е първите туристи да тръгнат към морската ни столица на 22 април, съобщи за Bgtourism.bg почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов. Туроператорите в Израел са започнали записванията след заповедта на здравния ни министър проф. Костадин Ангелов да отвори игралните зали и казината при капацитет от 50%. До момента има над 100 резервации за първия полет, а гостите основно ще бъдат настанени в Златни пясъци.

През пролетните месеци израелските гости идват в страната ни основно заради казината, а през летните месеци те избират България предимно за морски туризъм. През миналата година над 50 хил. израелски туристи са посетили родината ни според данните от системата ЕСТИ, а преди пандемията техният брой е достигнал над 244 хил.

Полетите до Варна ще бъдат четвъртък и неделя, като това ще даде възможност на израелците да избират 3, 4 или 7-дневен престой. В страната ни те ще пристигат с ПСР тест, който трябва да бъде направен 72 часа преди тръгване. Ще се завръщат в родината си също с ПСР, който трябва да бъде направен 72 часа преди завръщане. При пристигането си в Израел туристите ще бъдат подложени и на трети ПСР на летището, който обаче се поема от държавата и няма да бъде за сметка на туристите, както са първите два ПСР теста на отиване и връщане. На 6 май се планират да бъдат възобновени и полетите до Бургас.

Албена отваря 4 хотела за Великден, ще посрещне близо 2 000 гости

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA