Slide
Slide

Албена. Водещи специалисти в областта на пулмологията и кардиологията разработиха специализирана програма за възстановяване от Ковид-19 в Медицински център „Медика- Албена“, съобщи за Bgtourism.bg Маргита Тодорова – Директор „Експлоатация, маркетинг и продажби” в курорта. Запитвания и резервации за програмата вече има от цялата страна, както и от чужбина след презентациите на курорта по време на международните изложения.

Великденски празници в Албена (предложения)

Предвид различните възможности на гостите и различната тежест на протичане на заболяването са възможни и три варианта на продължителност на програмата.

Програмата се предлага в три варианта:

> 6 лечебни дни на цена от 286.50 лв на човек

> 10 лечебни дни на цена от 449.00 лв на човек

> 14 лечебни дни на цена от 624.00 лв на човек

За оптимален резултат проф. д-р Кисьова препоръчва курс от 14 лечебни дни рехабилитация.

Програмата може да се съчетае с престой в хотел по избор.

В комбинация с програмата домакините от Албена препоръчват следния брой нощувки:

> 6 лечебни дни и  7 дни престой 

> 10 лечебни дни и 11 дни престой 

> 14 лечебни дни и 21 дни престой 

„Медика Албена“ е първият медицински СПА комплекс на черноморския бряг, получил сертификат за качество от Европейската СПА асоциация (ЕСПА) още през 2008 г, разпознат и наложил Албена като качествена СПА дестинация в Европа.

Майски празници в Албена

Под ръководството на водещи медицински специалисти в областта на пулмологията и кардиологията екипът разработи специализирана медицинска програма за рехабилитация след преболедуване на COVID-19.

Програмата е базирана на
• климатолечение и процедури с широко приложение на естествени природни продукти
• прилагане методите на конвенционалната медицина и постоянен лекарски контрол
• благоприятен морски климат с въздух богат на озон и йод, оптимална влажност 63-65%, значително слънцегреене и ултравиолетова радиация със силна биологична активност
• хипотермална минерална вода от собствен сондажен извор
• силноминерализирана лиманна кал
• теренно лечение при съчетаване на разходки на 3.5 километров плаж и природен резерват Балтата с уникална екосистема
• специално разработена програма за спортна анимация за настанените в Албена (стречинг, аеробика, акватерапия, плажен волейбол, кросфит, пилатес, уроци по танци, силови тренировки, тенис на корт, тенис на маса, шах, бридж, конна езда и др.)

Програмата е разработена екип от професионалисти начело проф. д-р Красимира Кисьова – отличена с почетния знак на пулмологичната общност, дългогодишен ръководител на Катедрата по белодробни болести към МУ Варна, специалист по вътрешни болести, белодробни болести и клинична алергология; и съвместно с д-р Румяна Малчева – водещ пулмолог в екипа на Отделението по вътрешни болести към МБАЛ „Балчик“; д-р Огнян Софтов – експерт с над 35 години стаж в направленията физикална и рехабилитационна медицина; проф. д-р Енчо Калчев – с над 90 научни публикации, втори след София въвежда ендоскопските (безкръвни) операции в България и пръв въвежда принципите на еднодневната хирургия с характерното за нея бързо възстановяване и ранна работоспособност.

Всичко за медицинската програма за рехабилитация след преболедуване на COVID-19 в Албена може да откриете тук

За резервации можете да се свържете с Call center Албена на:

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията