Slide
Slide

София. От 1 май – във връзка с началото на туристическия сезон, по три начина ще става влизането в страната: с ваксинационен сертификат със завършен ваксинационен курс, с отрицателен PCR тест или с антигенен тест, като видовете антигенен тест ще бъдат качени на страницата на МЗ, съгласно утвърдените тестове от ЕС, както и с документ за преболедуване на заболяването, не повече от 6 месеца от датата на влизането в България – преболедуването ще се доказва не с документ от болницата, а с документ от ПСР или антигенен тест. Това обяви на брифинг министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов. Предстои днес официално да бъде издадена заповед на здравния министър, която да регламентира влизането в страната ни.

Ангелов препоръча на Лазаровден, Цветница и Великден в храмовете задължително да се спазва физическа дистанция поне 1,5 м на всички присъстващи, задължително да се носят маска по време на служенията, да има дезинфектанти в църквите и да се дизенфекцират контактни повърхности в храмовете, да се обособят отделни изходни входове в храмовете, при възможност: да се намали продължителността на църковната служба, вярващите да не целуват иконите, върбовите клонки на Цветница да се раздават извън църквите.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев посочи, че няма забрана за влизане в църквата, но всички трябва да спазват отстояние, както и да ползват лични предпазни средства. Необходимо е да избягваме струпването на много хора.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията