снимка Руслан Йорданов, bgtourism.bg
Slide
Slide

Добрич. На 30 април от 17.30 часа в музейното пространство Лапидариум с Джаз формация „Добрич“ ще отбележим Международния ден на джаза. Той е обявен през ноември 2011 г. от ЮНЕСКО, за да подчертае ролята на специфичния стил музика в съвременния свят. Целта е този Международен ден да събере общности, школи, артисти, музикални историци и джаз любители от цял свят, за да празнуват безценното културно наследство на джаза. Отбелязва се приносът на джаза в музиката – да съдейства по най-непосредствен начин за издигането на човешките права, равенството и толерантността. Всяка година на тази дата музиканти от цял свят отдават специално внимание на джаза – тази неуловима импровизация отвъд жанрове и стилове.

Джаз формация „Добрич“ е в състав:

Атанас Атанасов – саксофон

Стоян Жеков – тромпет

Пламен Петров – тромбон

Красимир Донков – пиано

Николай Петров – контрабас

Стела Занева – ударни

Със специалното участие на Мартин Кръстев – вокал

Те са ни приготвили най-доброто от Joe Zawinul, Spencer Williams, Ted Snyder, Duke Ellingthon, John Kander, Cole Porter, Bobby Shew, Buddy Jonhson, Chucho Valdes.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията