Slide
Slide

От днес отворен за леки автомобили и туристи е граничен пункт „Маказа-Нимфея”, заедно с работещия досега „Кyлaтa-Пpoмaxoн“.

Атина. От днес българските граждани могат да пътуват до Гърция без задължителна карантина. Южната ни съседка обяви, че от 19 април сънародниците трябва да представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването или със сертификат за имунизация. Необходимо е пътуващите да имат QR код. Досега за българските граждани имаше задължителна 7-дневна карантина, която днес отпада.

За седмица вече няма да се самоизолират гражданите на Европейския съюз, както и на САЩ, Великобритания, Сърбия, Израел и ОАЕ. Южната ни съседка прави първи стъпки към възстановяване на туризма с отпадането на строгите ограничения. Официалното начало на туристическия сезон в Гърция е 14 май.

Едновременно с премахването на ограничението за чуждестранни гости, ще бъдат отворени девет летища. Според плана пътници ще бъдат приемани на островите Кос, Миконос, Санторини, Родос, Корфу, Крит, Атина и Солун.

Гърция си запазва правото на случаен принцип да прави бързи тестове на граничните си пунктове. Преминаването през ГКПП „Кулата-Промахон“ е разрешено в часовия интервал от 07:00 ч. до 23:00 ч., при спазване на всички изисквания за влизане в страната.  От днес, в този часови интервал, гражданите могат да преминават границата с Гърция и през ГКПП „Маказа-Нимфеа“, който досега беше отворен само за тежкотоварни превозни средства.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията