Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Slide
Slide
Хотел Casa di Fiore SPA & Medical 5* в Кранево
дом Свят Нови правила за пристигащите във Великобритания, влизат в сила от 15 декември

Нови правила за пристигащите във Великобритания, влизат в сила от 15 декември

Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Лондон. От 15 декември Великобритания въвежда нова система, която ще позволи на пътници, идващи от високорискови за коронавируса страни, да бъдат тествани за Covid-19 след 5-дневна карантина. Ако пробата им се окаже отрицателна, изолацията им ще бъде прекратена, съобщава Ройтерс. Тестовете от частни фирми ще струват между 65 и 120 британски лири.

От 1 януари 2021 г. българските граждани ще могат да влизат и пребивават краткосрочно във Великобритания без виза в рамките на 6 месеца

Пътниците, идващи със самолет, ферибот или влак, ще трябва да направят предварителна заявка за теста чрез одобрен от правителството списък преди самото пътуване. Изискването за 14-дневна карантина остава за тези, които откажат да бъдат проверени. В същото време бе обявено, че местните власти ще подпомогнат летищата си и наземното обслужване с 8 милиона паунда.

„Черен петък“ за Коледа и Нова година в Тунис и Египет с полети от София и Варна, Абакс обяви атрактивни оферти

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията