Slide
Slide

Ловеч. Започна зимният сезон на ски пистите в планинския курорт „Беклемето“. От днес е отворена малката писта, а от 25 декември скиорите могат да използват и голямата – „Карцов бук“, съобщи за БТА Цветомир Таслаков от ски центъра. По думите му тази година ски сезонът е започнал по-рано от предните, тъй като атмосферните условия и наличието на сняг го позволява. Пистите се обработват с естествен и технологичен сняг.

Той каза още, че се спазват всички противоепидемични мерки в ски гардероба. Макар че помещението е голямо, се допускат максимум по шест човека, които задължително носят маски, шалове или шлемове. Извършва се пълна дезинфекция на ски гардероба. На входа и вътре има дезинфекционни средства. На касите, където се закупуват карти за ски влека, също има дезинфектанти и указателни табели за спазване на дистанция.

Предварително се измерва температурата на ски учителите и обучаващите се. По време на обучението няма пряк контакт между тях, а дистанцията е поне 1,5 метра.

Тази година има увеличение на цените. Дневните карти за влек са 35 лева за възрастни и 25 лева за пенсионери и деца, като се предлагат и полудневни. Ски оборудването на ден за възрастни е 25 лева, а за деца до 14 години – 20 лева, като се правят отстъпки при наемане за повече дни. Ски екипировката по висок клас е 30 лева, наемане на сноуборд – също 30 лева.
Училището разполага с петима лицензирани учители. Индивидуалното обучение струва 50 лева за час, а при груповото цените варират според броя на учениците.

По думите на Таслаков хотелите в курорта са резервирани за предниците. „Хората искат да празнуват, да се забавляват и спортуват по белите писти“, каза той и добави, че очакват добър ски сезон. Снимка Visit.Toyan.bg

Сподели публикацията