Илин Димитров
Slide
Slide

София. Народният представител от ПП „Продължаваме промяната“ Илин Димитров бе избран за председател на Комисията по туризъм в 47-ото Народно събрание.

Припомняме Ви, че 38-годишният експерт в туризма Илин Димитров влезе в парламента като депутат от Варна. Това стана, след като Даниел Лорер бе избран за министър на иновациите и растежа.

Парламентарната комисия по туризъм е от 17 души. За заместник-председатели са избрани Вяра Емилова, Николина Ангелкова, Снежана Апостолова и Цончо Ганев. Всички членове на ПК по Туризъм – ТУК

Димитров е в сферата на туризма вече 24 години. Преди Народното събрание бе председател на Варненската туристическа камара и успешно бе начело на компании, свързани с туризма. Неговата кариера започва в Албена като стажант, когато е едва на 14-годишна възраст. Целият му съзнателен живот преминава в сектора. Той владее отлично английски, немски и руски. Запален ловец и пътешественик. Женен, с две деца.

Визитна картичка на Илин Димитров

Образование:

– Езикова Гимназия (немски, английски)
– 3 бакалавърски степени от 3 учебни заведения:
  1.Международен Колеж – Албена , специалност „Маркетинг и Мениджмънт“;
  2.Колеж по Туризъм – Варна, специалност „Организация и Управление на Хотели и Ресторанти“;
  3.Стопанска Академия – Свищов, специалност „ Стопанско Управление“ ;
– Магистър – Стопанско управление от Стопанска Академия – Свищов;
– Докторант по професионално направление „Туризъм“ в ИУ-Варна, предстои му защита на дисертационен труд през януари 2022 г.

Професионален опит:

– от 1997 до 2006 – минава през много длъжности в туризма – сервитьор, барман, администратор, връзки с гостите, анимация,
– от 2007 развива собствен бизнес в сферата на туристическата анимация,
– от 2011 преподава в Колеж по туризъм – Варна (Въведение в туризма и анимация в туризма)
– от 2016 развива бизнес в сферата на трудовото посредничество. Собственик е на най-голямата фирма за внос на кадри от чужбина в страната. Доставя кадри от 9 страни и има над 50 офиса на на 3 континента
– от 2020 е директор на Център „Кариери, Предприемачаство и Маркетинг“ към ИУ- Варна
– от 2020 е председател на Варненска туристическа камара

Преминал е през множество обучения в страната и чужбина за повишаване на квалификацията си – Украйна, Хърватска, България, Румъния.

Сподели публикацията