Slide
Slide

София. Засилен интерес към зимните курорти има в дните между коледните и новогодишните празници, отчете в ефира на Радио София Христомир Куцаров, маркетинг мениджър във верига хотели, сред които и един в Боровец.

„Резервациите са поравно между българи и чужденци, като чужденците са предимно от близки страни. След началото на Covid, това което се наблюдава е, че гостите и туристите, които ни посещават са от съседни на нас страни. Преди Covid бяха повече туристи от Великобритания“, каза Христомир Куцаров.
Тази година по отношение на туризма нещата изглеждат доста по-добре, отколкото миналата година, добави Антон Анастасов, управител на хотел в Пампорово. По думите му, през 2020 г. на практика почти не е имало новогодишни резервации, тъй беше въведен вечерен час за заведенията и те приключваха работа в 23.00 часа.

Христо Проданов откри зимния туристически сезон, варненец се спусна първи по перфектните писти в Пампорово (снимки)

„Ръстът е добър, вече базата ни е заета на 70%, но през 2018 г. по това време нямаше места в хотела. Имаме предварителни записвания за целия сезон. Февруари в Пампорово е най-успешният месец“, каза Антон Анастасов.
Още за коледните и новогодишните резервации в зимните ни курорти можете да чуете в звуковите файлове с двамата събеседници ТУК
Сподели публикацията