Slide
Slide

Новият министър на туризма: Оптимист съм за предстоящия зимен сезон. Два са основните критерия да бъде успешен – първият е да има много сняг, а вторият – да има много туристи

Пампорово. Новият министър на туризма Христо Проданов и първите туристи бяха посрещнати по стар български обичай в красивия български курорт Пампорово, където бе поставено началото на зимния туристически сезон. Чепеларки, облечени в местни традиционни носии, и с погача в ръцете си казаха „Добре дошли!“ на своите гости.

Василия Илчева и Ивана Митерова от Общинския детски комплекс в Чепеларе

„Оптимист съм за предстоящия зимен сезон. Два са основните критерия да бъде успешен – първият е да има много сняг, а вторият – да има много туристи. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на откриването на зимен сезон 2021/2022 в Пампорово. По думите му в курорта са създадени условия противоепидемичните мерки да се спазват.

Изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков също изрази надежди за настоящия зимен сезон, тъй като за първи път от години има толкова много сняг през декември. Според него от утре цялата ски зона ще работи.

В момента работят всички лифтове в курорта, както и пистите „Снежанка 1“, „Снежанка 3“, „Снежанка 6“, „Снежанка 8“, „Снежанка 13“ и „Стойките 2“. На територията на комплекса са монтирани допълнителни станции за безконтактно получаване на лифт карти чрез сканиране на QR код. С откриване на зимния сезон в сградата на един от най големите хотели ще заработи и лаборатория за бързи и PCR тестове.

На откриването на сезона присъстваха Стефан Сабрутев – областния управител на Смолян, Николай Мелемов – кмет на община Смолян, Боран Хаджиев – кмет на община Чепеларе, и Мариян Беляков – изпълнителен директор на „Пампорово“ АД.

Пампорово и Банско откриват ски сезона с перфектни писти

Първи по пистите в Пампорово се спусна Благовест Илиев от Варна.

„Пистите са перфектни. Аз съм от Варна и Пампорово е любимият ми курорт. Тук съм се научил да карам ски и с нетърпение очаквам първия ден, за да мога да се спусна по пистите. Дано през целия сезон да има толкова много сняг, както и днес за откриването. Пътят е почистен много лесно се стигна до курорта, без никакви проблеми“, заяви Благовест Илиев.

За празниците: Всички къщи за гости в община Чепеларе са заети

Даниела Сивенова/снимки Костадин Беленозов

Сподели публикацията