Slide
Slide

Чепеларе. Огромен интерес тази година има към къщите за гости в община Чепеларе, съобщи за Bgtourism.bg Даниела Сивенова – началник отдел “Туризъм, спорт и младежки дейности” в Общината. Тя посочи, че 100% е заетостта за предстоящите празници в къщите за гости в селата Орехово, Проглед, Зорница, Хвойна и други. Масово българите са резервирали своя престой от 3 до 5 дни. Къщите предлагат пакетни цени от 200 до 500 лева на ден, като повечето от тях могат да съберат до 10-15 души. Това позволява по 3-4 семейства заедно да празнуват. Сивенова сподели, че за Нова година почти на 100% е заетостта, като има хотели и комплекси, където няма свободни места. Основно българи са туристите, но има и румънци, гърци, британци и др. чужденци.

„Ситуацията е обнадеждаваща. Изпращаме добра година в областта на туризма. Община Чепеларе е все по-търсена дестинация заради целогодишните си възможности за туризъм. Курортът „Пампорово“, град Чепеларе и съседните села са любими места за ваканция заради красивата природа и здравословния въздух в Родопите, заради атрактивните цени, съхранените традиции и гостоприемството“, добави Сивенова.

Кметът на града Боран Хаджиев каза, че Общината и туристическия бранш са подготвени за зимния туристически сезон. Взети са всички противоепидемични мерки и е засилен контрола относно тяхното спазване. Естественият сняг ще позволи първите туристи да се насладят на прекрасни условия и на истинска зимна ваканция.

Местните жители и гости на града имат възможност да се потопят в магията на коледния дух в централната част на града, където светлините на празничната елха на площад „Олимпийски“ и украсата пред Читалище „Родопска искра“ сияят с пълния си блясък.

В коледна премяна е тематичният кът за снимки на площада.
Сподели публикацията