Румен Драганов, снимка стоп кадър Нова тв
Slide
Slide

София. „Предлагаме към ваучерите за храна, които всички знаем, да се включи и почивка за ваксинираните. Наредба 7 може да бъде променена още утре”. Това заяви в студиото на „Здравей, България”  по Нова тв директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

По думите му хората масово не разбират какво е значението на ваучерите.

„Има всеобщо неразбиране за това какво означава ваучер. Ако кажем ваучер за ваксинация, нали някой трябва да го обработи. Това не е някаква хартия, отпечатана на ксерокс. Важно е да се уточни за къде ще важат – дали ще са и за Гърция, дали ще са само за хотели или и за къщи за гости“, поясни Драганов. Той е категоричен, че е популизъм идеята да има ваучери срещу ваксинация.

„Искаме ваучерите за храна да станат и за почивка. Тези ваучери ще разширят ветрилото на туризма“, категоричен е Драганов. В студиото дадоха като пример, че хората могат да събират своите ваучери и след това да отидат на дълъг уикенд до желана от тях дестинация. „По тези ваучери има 350 милиона, стои въпроса да се увеличи сумата. Туризмът знае как да обработва тези ваучери. Вече се срещнах с новия министър и мисля, че той е ок по този въпрос“, добави Драганов.

Сподели публикацията