Верона. Влюбени двойки могат да отпразнуват Деня на Св. Валентин в къщата на Жулиета във Верона, съобщи в. „Мирър“, цитирано от БТА. Предложението е на платформата за жилища под наем Airbnb, която ще избере щастливците чрез конкурс.

Желаещите да празнуват Деня на влюбените в дома на Жулиета трябва да се регистрират на сайта на платформата и да напишат писмо до героинята на Шекспир, в което да обяснят защо биха били идеалните гости на култовото място.

Крайният срок на конкурса е 3 февруари. Домът на Жулиета във Верона се смята за едно от най-романтичните места не само в Италия, но и в целия свят. Хиляди туристи всяка година идват, за да видят балкона, където героите на Шекспир Ромео и Жулиета признават любовта си. Той е разположен в живописен вътрешен двор.

Победителите в конкурса ще могат да прекарат празника в прочутото жилище, да ползват услугите на личен иконом и да се насладят на вечеря на свещи, приготвена от майстор-готвач, отличен от справочника „Мишлен“. Избраниците ще спят в леглото, използвано за снимките на филма „Ромео и Жулиета“ на Франко Дзефирели през 60-те години на миналия век.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA