Добрич/Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide
Добрич. Добрич ще отбележи 81-ата годишнина от възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България с празнични илюминации на 25 септември, съобщиха от общината. По традиция на този ден проявите, посветени на паметната дата, ще започнат в 9.00 часа с панихида и поднасяне на венци на загиналите за свободата на Южна Добруджа във Военно гробище – музей.

В 10.30 часа в Художествена Галерия ще се проведе Тържествено заседание на Общински съвет град Добрич, валидиране на пощенска марка „160 години от рождението на ген. Иван Колев“ и удостояване със званието „Почетен гражданин на Добрич“.

Днес Общински съвет град Добрич, след проведен таен вот, реши със званието „Почетен гражданин на град Добрич“ да бъдат удостоени Стойка Желязкова Кръстева и Стефан Атанасов. За номинацията на Стойка Кръстева гласуваха „За“ 33 – ма общински съветници, номинацията на Стефан Атанасов получи одобрение от 24 – ма общински съветници, 1 против и 2 – ма въздържали се.
И двамата ще бъдат удостоени с почетното звание на Тържественото заседание на Общински съвет град Добрич на 25 септември от 10.30 часа в Художествената галерия.

В рамките на тържественото заседание, музикален поздрав към всички гости и граждани ще бъде изпълнен от талантливите музиканти Хасан и Ибрахим.

От 11.00 до 14.00 часа на Площад ‚Демокрация“ ще се проведе Еко инициатива „Стара хартия за нова книга“ на Книжен център „Гринуич“ и ЕКОПАК България АД в партньорство с Община град Добрич, Издателство „Ентусиаст“ и фондация „Културни перспективи“. Ще участват Театър на приказката – София с куклената постановка „Цирк“ и ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ – Добрич
От 11.00 ч. в Центъра за защита на природата и животните е предвиден Кукления спектакъл „Глупавият вълк“ на Държавен куклен театър „Дора Габе“.

На 25 септември – от 12 часа, Българската телеграфна агенция (БТА) официално ще открие Националния пресклуб в гр. Добрич. Той ще се намира в гр. Добрич, ул. „Независимост“ № 7, ет. 1.

В 18.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“ е организиран Концерт на Българския камерен оркестър с Диригент Иван Янакиев. В програмата са включени произведения на Петър Крумов – „Напеви от Добруджа“; Арканджело Корели — Кончерто гросо Оп. 6 № 4, Ре мажор; Пьотр Илич Чайковски — „Елегия“ за струнен оркестър и Жорж Бизе — Сюита из операта „Кармен“ за струнен оркестър.
Програмата ще завърши с празнични илюминации.
Предвид Заповедта на Министъра на здравеопазването за въвеждане на нови противоепидемични мерки, празничните концерти, които съпътстват празника, няма да се състоят.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията