Властите представиха официално как ще изглежда предстоящия сезон

Тирол. Туристически сезон ще има тази зима в Австрия, но при спазване на строги правила. Всички посетители на зимните курорти ще трябва да носят маски във лифтовете и да покажат, че са ваксинирани, имат отрицателен тест или са се възстановили от COVID-19, съобщи Нова тв. Австрийските власти представиха официално как ще изглежда предстоящия сезон и подчертаха важността на съживяването на туризма, който допринася за над 5% от икономиката на страната. Има и доста неясноти, като например как при дълъг престой в хотел неваксинираните хора ще доказват, че не са заразени. Миналият зимен сезон курортите в Австрия бяха отворени, но хотелите затворени и това спря чуждите скиори.

Пещера, намираща се в красива местност до Чепеларе, става привлекателен туристически обект

„Това означава, че тези, които искат да се насладят на безопасна и безгрижна зимна ваканция в Австрия, определено трябва да се ваксинират и да се възползват от тази възможност”, заяви министърът на туризма Елизабет Кьостингер.

Български турист направи оригинално предложение за брак по време на ваканцията си в Египет (видео)

„Искаме да гарантираме безопасна почивка на местните хора и гостите, като спазваме много ясни правила: т. нар. 3G правило – „ваксиниран, възстановен или тестван” в хотелиерския и ресторантьорски сектор се оказа успешно и ще продължи да се прилага”, каза премиерът на провинция Тирол Гюнтер Платер.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията