Жени Михайлова
Slide
Slide

Балчик. Жени Михайлова отново спечели конкурса за директор на държавния културен институт – „Културен център „Двореца“ в Балчик, съобщиха от Министерството на културата. През последните години тя разгърна концепцията си за обогатяване на събитийния календар, както и за развитието на комплекса като туристическа дестинация. На място в това се увери и ресорният министър проф. Велислав Минеков, който бе на инспекция заедно със зам.-министъра доц. д-р Пламен Славов.

Министерството на туризма провежда рекламна кампания в Чехия

Директорът на културния център запозна подробно министър Минеков с текущото управление на комплекса, както и с наболели проблеми при опазването на недвижимата културна ценност. Пред медиите министър Минеков посочи, че по мнението му целият комплекс трябва да придобие по-висок статут – да бъде обявен за архитектурен резерват.

Проф. Велислав Минеков информира, че е започнала нова проверка, като от страна на Министерството на културата такива вече са правени няколко пъти. „За съжаление някои от проверките са били възпрепятствани по отношение на Инспектората на Министерството. Резултати на проверките са били възпрепятствани също, за да се живее в този удобен климат. Било е изключително удобно на всички предшественици, включително и на тези в университета  (СУ „Св. Климент Охридски“) – да живеят в това удобство, без да мислят за неудобството, което  причиняват на посетителите“, поясни министър Минеков, визирайки начина на функциониране на комплекса на отделни части и заплащане на вход от туристите на две отделни каси.

И през септември в Сапарева баня ще предлагат оферта с безплатна нощувка

Припомняме Ви, че вече 9 години туристите са принудени да заплащат входен билет на две отделни каси заради спорове между Министерството на културата, стопанисващо сградния фонд, и Софийския университет.

Изискват се дългосрочни решения, а е много трудно за краткото време на служебния кабинет да се направи нещо съществено, подчерта министърът на културата. По думите на проф. Минеков от началото на мандата му са извършени много проверки и са установени редица безобразия и нередности в Министерството на културата, но предпочита да говори за доброто, което е успял да осъществи.

По думите на проф. Минеков към момента различни субекти управляват комплекса в Балчик, но без да носят необходимата отговорност, затова и Министерството на културата ще поиска едностранна намеса на държавата. Проф. Минеков посочи, че следващата стъпка е да се инициира среща с премиера Стефан Янев, с министъра на образованието проф. Николай Денков и с министъра на околната среда и водите Асен Личев.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията