София. Wizz Air днес обяви, че от 1 октомври 2021 г. ще възстанови заплатите на пилотите си до нивата от преди Covid-19. Така тя ще стане една от първите авиокомпании, които прекратяват временните съкращения на заплатите на пилотите след пандемията. Тази новина идва заедно с плановете на Wizz Air да предприеме най-голямото набиране на пилоти и кабинен екипаж в историята си, следвайки амбициозната си стратегия за растеж.

Нов дизайн и иновативни мебели за пътниците на летище София

В синхрон с непрекъснатото разширяване на операциите и мрежата си, авиокомпанията планира да наеме 200 нови пилоти и 800 членове на кабинния екипаж до декември 2021 г. През следващите десет години Wizz Air се ангажира да създаде още хиляди работни места, тъй като планира да утрои флотилията си до 500 самолета Airbus. За да запълни работните позиции, създадени от този растеж, Wizz Air ще наема средно 2000 нови служители всяка година до 2030 г.

Набирането на кадри следва година на бърза експанзия за Wizz Air, въпреки предизвикателствата на пандемията. От март 2020 г. насам Wizz Air добави 18 нови бази и над 300 нови маршрута към мрежата си в Европа и извън нея и сега лети на над 100% от капацитета преди Covid-19 по над 1000 маршрута до 197 дестинации в 49 държави.

Wizz Air въвежда ваксинация срещу COVID-19 за екипажа

Майкъл Делехант, изпълнителен вицепрезидент и главен оперативен директор на Wizz Air Group, заяви: „Няма съмнение, че изминалата година беше предизвикателна за индустрията, но с гордост съобщаваме днес, че сме една от първите авиокомпании, които възстановяват заплатите на пилотите до нивата от преди пандемията. Благодарим на всички наши колеги за тяхната отдаденост, упорита работа и висок дух, които проявяват непрестанно от март 2020 г. насам. Тъй като продължаваме да се фокусираме върху устойчивия растеж, очакваме с нетърпение да посрещнем хиляди нови кадри през следващите години в нашето увеличаващо се семейство.“

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA